Tan sols un any i mig de trajectòria ha necessitat Cactus per posicionar-se entre els grups referents del circuit musical valencià. Després del seu àlbum de debut homònim a l’abril del 2018, i més de 50 concerts a les esquenes, recorrent festivals i festes majors de la geografia valenciana i obrint-se les portes a Catalunya, ha arribat l’hora del disc de confirmació de la banda: Roma (Halley Supernova, 2019). Aquest nou treball està marcat per un so més atrevit i electrònic, sense deixar de banda el hip hop que els ha caracteritzat i els ha situat on són.

En el seu haver, Cactus compta amb el privilegi d’haver tancat la programació del Festardor, Festivern o Feslloc, tres dels grans festivals del panorama nacional del País Valencià. I és que els seus directes són pures raves; autèntics fi de festa que no deixen indiferent a ningú, i sobretot, mantenen el públic present i atent fins el darrer segon de concert.
Roma arriba en un moment dolç: Amb el col·lectiu consolidat dins l’escena d’electro-urban nacional, una base de fans que augmenta concert a concert, els programadors que els veuen com un valor segur i la crítica que reconeix l’originalitat i qualitat del projecte amb nominacions com a grup revelació als Premis Tresdeu i als Ovidi o en la categoria de millor treball de hip hop i músiques urbanes als Premis Enderrock.

 @cactustroop