El grup de mestissatge mediterrani de l'Alcoià el Diluvi llença un nou treball a la primavera “Junteu-vos” (2019 Halley Records) que promet ser una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al clàssic «junteu-vos» d'Ovidi Montllor. Seguint amb el camí obert pels LP’s “Alegria” (2015 CC) i “Ànima” (2017 CC),  on la banda fusionava amb naturalitat diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba i folk d’arrel.

Ara el Diluvi madura i va un pas més enllà, ha evolucionat firmant cançons originals, combatives, militants, poètiques i de sonoritat única. El tercer treball juga amb nous llenguatges, inclou influències del folk anglosaxó i mexicà, tot flirtejant amb l'electrònica sense deixar de banda el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena. Ha estat produït per David Rosell (Els Catarres, Txarango) als estudis Can Pardaler a Artés (Barcelona) i al Sotano Estudios de Castalla (Alacant).

De forma vetlada el Diluvi vol retre un homenatge als mestres de la cançó Al Tall, Lluis Llach, Ovidi Montllor, Dusminguet i mostrar la influència que sobre ells han exercit músics i bandes com La Troba Kung Fu, Ojos de Brujo, Ovidi Montllor, Carles Belda, Sopa de Cabra, Aspencat, o grups de rock clàssic com Led Zeppelin, Pink Floyd, The Who, entre altres.
 
COMPONENTS

Flora Sempere (veu, bandúrria i art)
David Payà (veu, violí i música)
Lluc Llorens (acordió diatònic, veus i serenitat)
Txus Rodríguez (guitarra i timidesa)
Dani Garcia (bateria, ritme i vocació)
Andreu Ferre (baix elèctric, un poc d'açò i d'allò)
Jordi Bernabeu (percussions i equilibri)

www.eldiluvi.cat