Qui som

L'Associació Paupaterres és una entitat cultural sense ànim de lucre amb l’objectiu d’organitzar el festival Paupaterres: un punt de trobada on el públic pugui descobrir, escoltar i gaudir de diferents propostes musicals, gastronòmiques i d’artesania. 

L’entitat va sorgir l’any 1998 de la mà d’una colla d’amics amb la iniciativa d’activar l’activitat cultural i musical targarina. Amb esforç i il·lusió, i malgrat els canvis i transformacions del sector cultural, el festival ha anat creixent, convertint-se en referent, adaptant-se al moment i introduint nous elements i propostes, tant en la millora de la qualitat dels concerts i activitats com en els mitjans necessaris per a dur a terme un esdeveniment de tal magnitud. 

Actualment, l’associació compta amb una quinzena de membres actius que treballen de forma altruista durant tot l’any per organitzar el Paupaterres, als quals se sumen incomptables persones voluntàries que ajuden a tirar-lo endavant durant els dies de la celebració del festival.

 

Què fem

El Paupaterres és un festival musical pel qual han passat més de 200 formacions musicals de diferents estils, procedències i gèneres i on la música es fusiona amb una gran varietat de continguts i disciplines i que té la filosofia de ser obert i accessible per a tots els públics, sense distinció d’edat, classe, sexe o procedència. L’entitat sempre ha tingut com a repte apropar la música i la cultura a tothom, trencant amb les barreres econòmiques que sovint hi dificulten l’accés, a més del ferm convenciment que si una activitat es finança amb fons públics, aquests diners han de revertir en tota la societat. Malgrat crisis econòmiques com l’actual, l’associació manté aquest pensament i, tot i la inviabilitat de seguir essent gratuït, els preus de les entrades són sempre accessibles.

 

Cap a on anem

El futur de l’entitat passa per la professionalització, per així continuar fent créixer el projecte, aconseguir el suport i els recursos necessaris per mantenir viu un festival únic a les terres de Lleida, millorar la seva projecció, donant-lo a conèixer a nivell nacional i afrontar nous reptes, com ara la producció d’espectacles o cicles de concerts, espais de formació o l’assessorament i management d’artistes. Així, l'any 2023 i coincidint amb la 25a edició del festival, neix Paupaterres Produccions, branca de l'associació que compta amb dos treballadors i que en poc més d'un any ha organitzat, entre altres, el festival Bmoll, el TastaSons de Preixana, el Sisó Rock, nombroses activitats a l'Espai Mas Colom - Casa Borges i diversos cicles de concerts en petits municipis de la plana de Lleida.